Bize Buradan Ulaşabilirsiniz : admin@ingiltereforumu.com

Facebook İletişim : www.facebook.com/ingiltereforumu



Zaman: 09 Ara 2019 10:38

Tüm zamanlar UTC


.


Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 88 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Yazar Mesaj
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2019 18:25 
Çevrimdışı
Araştırmacı
Araştırmacı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 50
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 12
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EU Pre-Settled
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
ozcanayyildiz yazdı:
Araştırdığımız kadarıyla iki başvuru arasındaki avrupa serbest dolaşım farkı ve ülke giriş çıkışlarında yaşanabilen sıkıntılardan dolayı onu düşünmüyoruz ama yine bir yanlışımız varsa düzeltin lütfen sizce hangi yolda başvurmamız daha sağlıklı olur fikir belirtirseniz sevinirim


Bu kismen dogru ;) ama oncelikle EEA2 ye basvurup esinize residence card (ve size de registration certificate) alsaniz bile EU settlement scheme basvurusu yapmak durumunda oldugunuzu zaten biliyorsunuz. Yani iki is yapmamak adina settlement daha mantikli olabilir.

Serbest dolasim konusunda, evet EEA2 olumlu olursa esinize uzerinde Residence card of a family member of a union citizen yazan kart geliyor ve bununla esiniz AB ulkelerine sizinle birlikte (veya sizin onceden gitmis olmaniz seklinde) vizesiz seyehat edebiliyor. Bunun yaninda EU settlement basvurusu sonrasi da esinize Residence card geliyor ancak ustunde Pre settlement yaziyor olacak ve muhtemelen AB seyehatlerinde problem yaratacak.

Sanirim burada dikkate alinmasi gereken nokta, onumuzdeki 1 yillik surecte kac defa AB seyahati yapma ihtiyaciniz olur? Bu arada EEA2 ile RC alsaniz bile (ki 5 yillik verilecek) Brexit sonrasi onunda hukmu kalmayacak (anlasmali veya anlasmasiz ayrilmaya gore 1 - 2 yil icinde).

Kafani karistirmak istemem tabiki de cunku ozel durumunu bilemem, ama EU settlement bircok acidan daha cabuk isleyen bir surec. Telefon uzerinden basvurulari yapip, esin icin randevulu biometric vermeye gidiyorsunuz, vs. Ayrica EU settlement ta; bizim geldigimizdeki gibi yok kim calisiyor, yok is yerinden bilmem ne gibi seyler degil, residency yani oturum kayitlarina bakiliyor. Adresiniz, council tax, NINO, etc. tamamdir.

Bunlari arastirip degerlendir derim, sonucta tabiki de nihai karar sizindir, bu arada EU settlement ile ilgili Cevat in paylasimini da bir gozden gecir lutfen.

http://www.ingiltereforumu.com/viewtopi ... 4&start=10


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2019 18:40 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 17 Oca 2019 11:14
Mesajlar: 8
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: İzmir
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Yengeç
Teşekkürler cevap verdiğiniz ve açıkladığınız için Cevat beyin yada nickli arkadaşın paylaşımını okudum gayet açıklayıcı belirtmiş bana çok yardımcı oldunuz gerçekten benim aklıma takılan diğer bi husus Türkiye ye giriş çıkışlarda her hangi bir sorun yaşarmıyız acaba bi bilginiz varmı bu konuda çünkü bu şekilde sorun yaşandığını belirten kişiler var bu yüzden aklıma takıldı tekrar teşekkürler


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2019 05:45 
Çevrimdışı
Araştırmacı
Araştırmacı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Kas 2016 17:21
Mesajlar: 50
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 12
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EU Pre-Settled
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Turkiye den herhangibir vize ile gidilen ulkeye cikis yaparken ilgili memur suna bakar; gecerli pasaport ve gidilecek ulkeye ait gecerli vize veya oturumu gosteren belge.

Buradaki oturum belgesi, EEA2 Residence card olur, ILR (PR) olur, EU settlement card olur, vs. hepsi havaalanindaki gorevliye UK daki (veya diger gidilen ulkedeki) residency i gosterir ve konu biter. Sanirim sizin bahsettiginiz EU settlement e basvurup RC yaninda olmadan TR den cikis yapmaya calisan ornekler.

Bu arada EEA2 Residence card ile EU settlement Residence card birebir ayni sadece birinde family member diyor digerine Settlement diyor. Dedigim gibi size gore hangisi daha mantikli geliyorsa o yolu izleyin, ancak su an icin herhangibir degisiklik olmasza EU settlement scheme e 1 - 1,5 yil icinde zaten basvurmak durumundasiniz.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2019 09:28 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 17 Oca 2019 11:14
Mesajlar: 8
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: İzmir
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü:
Vize Statüsü: -
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Yengeç
Anladım sizle konuştuktan sonra daha mantıklı ve daha sorunsuz geldi. Dediğiniz gibi EEA 2 yi alsakta 2020-2021 sonrası tekrar EU Settlement başvurusunu yapmak zorunda kalacağız buda dediğiniz gibi iki kere uğraşmak. Eşim için başvuru yapacağımız EU Settlement seçeneği "by post" mu oluyor yanlış birşey yapmamak adına teyid etmek için soruyorum teşekkürler


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2019 14:45 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 13 Oca 2019 10:08
Mesajlar: 6
Konum: Londra
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Londra
Vize Durumu: Var
Vize Türü: Family Member - EU Residence
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Dost
Burcu: Aslan
Merhaba,

Benim adıma Residence Card geldi,
EU vatandaşı eşim adına Registration Certificate geldi,

EU vatandaşı kızım (3 yaşında) için gelen bir evrak-kart olmadı.
Kızım adına da gelecek bir kart ya da evrak olacak mı
Bu konuda bilgisi olan var mı?


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2019 14:47 
Kullanıcı avatarı
arkadaşlar merhaba

faydalı bilgiler için teşekkürler. kız arkadasım EU vatandaşı mart ayında ingiltereye yerleşti ve çalışmaya başladı. EU Settlement Scheme ( pre-settled ) statüsünde resident card aldı. Kasım ayında evlenmeyi planlıyoruz ve sonrasında ben (türk vatandası ) ingiltereye yanına gitmeyi planlıyorum . sorum şu arkadaslar ,
daha önce iş seyahatlerim dolayısıyla çok kez ingilterede bulundum . ve ingiltereden 2. kez ticari vize aldım ve geçerliliği şu an 2 yıllık . Evlilik sonrası ingiltereye gitsem nasıl bir yol izlemeliyim?hali hazırda bulunan ticari vizem ile gidip doğrudan EU settlement scheme basvurabiliyor muyum ? yoksa türkiyeden EEA family permit vizesi alıp mı gitmem gerekiyor ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


Başa Dön
  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2019 13:35 
Çevrimdışı
Acemi
Acemi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24 Haz 2019 11:42
Mesajlar: 11
Ettiği teşekkür: 3
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: Istanbul
Vize Durumu: Var
Vize Türü: EU Family Permit
Vize Statüsü: Vizesini Aldı
Cinsiyet: E ♂
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: -
Merhabalar,

9 Ağustos tarihinde, eşim EEA Family Permit (FP) vizesini aldı. Eylül sonu eşim ve kızımla Londra'ya gitmeyi planlıyoruz. Özellikle "yakın zamanda" EEA FP vizesini alıp giden arkadaşlara bir sorum olacak.

İngiltere'de Brexit öncesi kalıcı oturum durumu hakkını kazanabilmek için gittikten sonra veya gitmeden önce izlememiz gereken süreç nedir? Mesela EEA2, Residence Card ve EEA Settlement Scheme gibi konulardan bahsediliyor. Bunlar tam olarak nedir ve online olarak nereden (web sitesi veya link) takip edip, süreci başlatabiliriz? Birden fazla farklı müracaat mı gerekiyor?

Hazırlıklı olmak adına, gereken evrakları, varsa ön koşulları ve adımları şimdiden öğrenmek istiyoruz.

İlgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Okunmamış mesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2019 15:52 
Çevrimdışı
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 12 Eki 2019 16:28
Mesajlar: 9
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0
Şehir: istanbul
Vize Durumu: Henüz Yok
Vize Türü: eea permit family
Vize Statüsü: Sonuçlanmasını Bekliyor
Cinsiyet: K ♀
Ruh Hali: Belirtilmedi
Burcu: Yengeç
bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Bluefish yazdı:
Merhabalar,

9 Ağustos tarihinde, eşim EEA Family Permit (FP) vizesini aldı. Eylül sonu eşim ve kızımla Londra'ya gitmeyi planlıyoruz. Özellikle "yakın zamanda" EEA FP vizesini alıp giden arkadaşlara bir sorum olacak.

İngiltere'de Brexit öncesi kalıcı oturum durumu hakkını kazanabilmek için gittikten sonra veya gitmeden önce izlememiz gereken süreç nedir? Mesela EEA2, Residence Card ve EEA Settlement Scheme gibi konulardan bahsediliyor. Bunlar tam olarak nedir ve online olarak nereden (web sitesi veya link) takip edip, süreci başlatabiliriz? Birden fazla farklı müracaat mı gerekiyor?

Hazırlıklı olmak adına, gereken evrakları, varsa ön koşulları ve adımları şimdiden öğrenmek istiyoruz.

İlgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 88 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap verebilirsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderebilirsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye